Lees over Nauta Nova in de laatste editie van Godevaert

Glanzend en glimmend het water op: poetsen als een professional!

Wat zien die boten er allemaal prachtig uit op de bootshows. Konden we ze maar zo mooi houden! Maar ons eigen vaargedrag en de invloeden van wind, water en vervuiling laten hun sporen na. En dan zit er niets anders op dan aan het werk te gaan. Een pittige klus, maar wel één waarvan je het resultaat meteen ziet. Eer van je werk! Je boot mooi krijgen is niet moeilijk, maar veronderstelt wel het gebruik van het goede gereedschap, schoonmaak- en poetsmiddelen die de klus kunnen klaren en zorgvuldig werken.

Na de winterstalling

Een stapel oude T-shirts, een hogedrukspuit uit het tuincentrum en de spullen die we ook voor de auto gebruiken; dat moet toch voldoende zijn? Je loopt dan wel de kans dat na een paar uur poetsen je armen niet meer vooruit te branden zijn, de hogedrukspuit meer schade heeft aangericht dan heeft schoongemaakt en het resultaat van al dat ploeteren nogal tegenvalt. Dat kan dus beter. Verstandig schoonmaken en poetsen is niet hetzelfde als heel hard schrobben. Een slim stappenplan van vuil naar schoon en van schoon naar glanzend is de aangewezen aanpak. Samen met Nauta Nova, gespecialiseerd in reinigings- en onderhoudsproducten, stellen we een plan samen:

Stap 1: reinigen en wassen

Het reinigen van het oppervlak is de basis voor de stappen daarna. Om het schip schoon te krijgen van vet, vuil en zand reinig je met water en een echte bootcleaner. Vooral wie op zout water heeft gevaren moet eerst, gewoon met de tuinslang, zoveel mogelijk zout van de oppervlakken en uit de kleine hoekjes zien te verwijderen. Eigenlijk zou je dit na elke vaartocht moeten doen. Pro Boatclean wordt als universeel reinigingsmiddel ingezet voor de behandeling van gecoate en niet-gecoate oppervlakken, zeer geschikt als professionele reiniger voor fenders, dekkleden, masten en aluminium scheepsonderdelen en voor het verwijderen van hydraulische olie. Het is belangrijk dat je na de behandeling altijd even naspoelt met water. Het resultaat: de boot is vrij van vet en vuil. Bij een sterk verweerde of bekraste gelcoat of laklaag kun je eventueel matteren of schuren voordat je verder gaat met stap 2: polijsten.

Stap 2: oneffenheden behandelen en op glans brengen

Na het reinigen, wassen en eventueel matteren blijft er een dof oppervlak over dat weer op glans moet worden gepolijst met eerst een grove en daarna een milde cleaner. Een schone ondergrond is voor deze werkwijze wel een voorwaarde. De volgende stap is het oppervlak zodanig reinigen en polijsten dat de originele glans weer terugkomt. Op een nieuw schip is het niet nodig om met de grovere cleaners aan de slag te gaan, het is dan aan te raden verder te gaan met stap 3 en aan de slag te gaan met polijsten. Een verweerd oppervlak moet behandeld worden met polijstmiddel. Hiermee herstel je de glans en de kleur van verweerde gelcoats en gelakte oppervlakken. Het oppervlak is dan ook weer beschermd tegen weersinvloeden en tegen de aanhechting van vuil. Polijsten geeft een glanzend resultaat. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om een haakse poetsmachine met meerdere pads te gebruiken. Gebruik voor elke stap een nieuwe en schone pad of schapenvacht om voor een optimaal resultaat te zorgen. Breng een - zeer - kleine hoeveelheid polijstmiddel op de pad of schapenvacht aan en poets deze met lichte druk goed uit. Start met een laag toerental, je kunt het toerental opvoeren zodra het polijstmiddel evenredig verdeeld is op het oppervlak. Gebruik een handspuit om water tijdens het uitpoetsen toe te voegen. Poets kleine oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en overlap behandelde stukken. Maak gebruik van een professionele poetsmachine met een kleurgecodeerd padsysteem zodat je gemakkelijk de pads per stap kunt onderscheiden. Een fijne cleaner is bij uitstek geschikt voor het verwijderen van oneffenheden, zoals krassen, in de gelcoat of lak. Een dergelijke cleaner geeft een hoog polijstend vermogen en brengt een mooie glans op een niet al te verweerde gelcoat of lak. Let op: de ondergrond moet schoon en droog zijn. Ook hiervoor geldt dat een professionele poetsmachine het beste resultaat geeft. Gebruik een handspuit om tijdens het uitpoetsen water toe te voegen, gebruik niet te veel water zodat het bindmiddel tussen de polijstkorrels blijft. Reinigen en wassen. Goed boenen.

Stap 3: polish voor hoogglans

Met deze stap ben je uit op de perfecte glanslaag en bescherming tegen weersinvloeden en de aanhechting van vuil. Bekijk of het middel geschikt is voor gelakte ondergronden en voor gelcoats. De NN04 Polish Superfine die we gebruikten bevat weinig polijstmiddel. Dit product kun je dus gebruiken om snel de hoogglans weer terug te brengen. Ook hiervoor moet de ondergrond schoon en droog zijn. Met een vochtige doek een dunne, gelijkmatige laag opbrengen en laten drogen. Met een schone, droge en zachte doek tot hoogglans uitpoetsen. Deze stap kun je ook met een professionele poetsmachine opbrengen.

Stap 4: beschermen met een wax

Het aanbrengen van een waxlaag is de laatste stap om een beschermende laag achter te laten op de lak of gelcoat. Het maakt de glans af, sluit de poriën van het oppervlak en laat een vuilafstotende laag achter. Breng een kleine hoeveelheid wax met een schone, zachte en droge doek aan in een dunne, gelijkmatige laag. Wrijf de wax daarna goed uit. Poets kleine oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en zorg dat het oppervlak overal geraakt wordt. Ook

deze stap kan machinaal worden aangebracht. Begin met een laag toerental en voer het toerental op zodra de wax evenredig is verdeeld over het oppervlak. Zit de wax erop, dan is de klus geklaard.

Een nieuwe reinigingslijn

Baten Trading Company introduceerde vorig jaar een geheel nieuwe Nederlandse reinigingslijn voor boten. De producten in deze lijn zijn rechtstreeks afgeleid van de spullen die de vakmensen gebruiken, maar zijn nu verkrijgbaar bij de watersportwinkel. De doe-het-zelver kan aan de slag met producten waarmee zowel het exterieur als het interieur van de boot ‘spic-and-span’ kunnen blijven. Godevaert maakte dankbaar gebruik van de deskundigheid van de makers van Nauta Nova bij het maken van dit artikel. We gingen voor dit artikel aan het werk met bijvoorbeeld NN01 Pro Boatclean, de NN04 Polish superfine en de NN05 Superwax. Het is heel prettig als de producten die je nodig hebt om netjes het stappenplan af te werken goed op elkaar zijn afgestemd. Naast de producten waar we mee aan het werk geweest zijn, heeft Nauta Nova nog een hele range van gespecialiseerde producten. In de tips bij dit artikel vind je bijvoorbeeld dat je niet met een willekeurige cleaner de ramen te lijf moet gaan: Nauta Nova heeft speciale cleaners voor ramen, voor de waterlijn, voor de bilge, voor het teakdek en voor het boordsanitair. Het is een volledig onderhoudspakket om het jacht opnieuw te laten glanzen en klaar te maken voor het vaarseizoen. Daarnaast zijn er ook producten voor het dagelijks onderhoud zoals teak- en waterlijnreiniger en interieursprays. Nauta Nova biedt elke bootbezitter alles wat hij of zij nodig heeft voor het onderhoud en volgt daarbij de hoge eisen van vakmensen uit de branche. Zie www.nautanova.com voor de verkooppunten bij jou in de buurt.

Baten Trading Company

T: +31 (0)40-2621307

info@nautanova.com

www.nautanova.com

Tips

Hierbij nog enkele tips om de poetsklus aangenamer te maken.

Machinaal werken

Werken met een haakse poetsmachine wint het altijd van met de hand poetsen. Polijsten en waxen gaat op deze manier effectiever en sneller. Met de hand komt u altijd kracht te kort. Gebruik per stap een nieuwe pad/schapenvacht. Gebruik ook voor elk polijst- en waxproduct nieuwe of schone pads en schapenvachten. Dit zorgt ervoor dat er geen producten door elkaar worden gebruikt en voorkomt vegen of vlekken op de gelcoat/laklaag.

Zuinig werken

Breng weinig polijstmiddel, polish of wax aan op de pad of poetsdoek, een scheutje ter grootte van een euro is genoeg om een vierkante meter mee te behandelen. Voor een optimaal resultaat is het niet nodig om veel product te gebruiken, je staat onnodig lang te poetsen op oppervlakken en het resultaat blijft hetzelfde.

Gestructureerd werken

Zomaar ergens beginnen is niet de goede aanpak. Werk van boven naar beneden en van de boeg naar de achtersteven. Kijk ook naar de windrichting; begin ‘bovenwinds’ en werk met de wind mee, anders verspreid je water, cleaner en poetsmiddel op een oppervlak waar je al geweest bent. Met heel

zonnig weer kunnen zeep en water snel opdrogen, wat veel meer werk geeft. Beter cleanen in de vroege ochtend en de klus afmaken als de zon niet meer zo sterk is.

Gelcoat of laklaag bijhouden

Voor een langer glansresultaat is het verstandig de beschermende waxlaag op de gelcoat of laklaag te onderhouden met een shampoo met wax. Deze milde shampoo is te gebruiken in het vaarseizoen als onderhoudsmiddel dat reinigt en de aangebrachte waxlaag langer intact houdt.

Borstels en bezems

Een te harde borstel geeft krassen, met een te zachte borstel veeg je alleen het vuil wat verderop. Gebruik dus een borstel met gemiddeld zachte en niet te lange ‘haren’. Het is handig als je een bezemsteel hebt waar de borstel op bevestigd kan worden; zo werk je sneller en word je minder moe.

Met een - nieuw - afwasborsteltje kom je in de kleine hoekjes.

Ramen

Veel poetsmiddelen zijn te agressief voor kunststof ramen. Water met een scheutje azijn of een speciaal ‘ruitenmiddel’ werken het beste.

Samenwerking

Je werkt met zijn tweeën of drieën een stuk sneller en efficiënter. Zoek een paar gelijkgestemden

en pak samen een paar boten tegelijk - en na elkaar - aan. Het is gezellig en het resultaat is vaak beter; je vangt elkaars ‘schoonmaakdipjes’ op.

Beloning

Een fijn muziekje op de koptelefoon en een mooi glas bier of fris na het afronden van de klus terwijl je trots je resultaat beziet, dat helpt echt om de volgende keer weer met frisse moed aan de slag te gaan.

G o d e v a e r t 2 | a p r i l / m e i 2 0 1 4