Stap 2

Oneffenheden behandelen en op glans brengen door polijsten

Na het reinigen, wassen en eventueel matteren blijft er een dof oppervlak over wat weer op glans moet worden gepolijst met eerst een grove en daarna een milde cleaner. Een schone staat van de ondergrond is voor deze werkwijze wel een voorwaarde. De volgende stap is het oppervlak dusdanig reinigen en polijsten zodat de originele glans weer terugkomt. Op een nieuw schip is het niet nodig om met de grovere cleaners aan de slag te gaan, het is dan aan te raden verder te gaan met stap 3 en de NN04 Polish Superfine te gebruiken. Op een zeer verweerd oppervlak is het te overwegen om eerst het oppervlak te matteren alvorens aan de slag te gaan met polijsten.

Stap 2A NN02 Cleaner medium

Toepassing: Polijstmiddel voor het herstellen van de glans en de kleur van verweerde gelcoats en gelakte oppervlakken. Hoog polijstend vermogen. Beschermt tegen weersinvloeden. Geeft een glanzend resultaat. Herstelt de originele kleur. Vermindert de aanhechting van vuil.

Gebruiksaanwijzing: Voor gebruik goed schudden. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om een haakse (polijst) poetsmachine met meerdere pads te gebruiken. Gebruik voor elke stap een nieuwe/schone pad of schapenvacht om voor een optimaal resultaat te zorgen. Breng een (zeer) kleine hoeveelheid NN03 Cleaner Medium op de pad/schapenvacht aan en poets deze met lichte druk goed uit. Start met een laag toerental, je kunt het toerental opvoeren zodra het polijstmiddel evenredig verdeeld is op het oppervlak. Gebruik een handspuit om water tijdens het uitpoetsen toe te voegen. Poets kleine oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en overlap behandelde stukken. Maak gebruik van een professionele (polijst) poetsmachine bijvoorbeeld de elektrische polijstmachine van 3M met een kleurgecodeerd padsysteem zodat u gemakkelijk de pads per stap kunt onderscheiden.

Donkere kleur gelcoats/laklaag eventueel nabehandelen met de NN03 Cleaner Fine en/of NN04 Polish Superfine om hologrammen en poetsstrepen effectief weg te halen. Gebruik voor deze stap een nieuwe/schone poetspad of schapenvacht.

Stap 2B NN03 Cleaner fine

Toepassing: NN03 Cleaner Fine is bij uitstek geschikt voor het verwijderen van oneffenheden ( krassen etc. ) in de gelcoat of lak. NN03 Cleaner Fine geeft een hoog polijstend vermogen en brengt een mooie glans op een niet al te verweerde gelcoat of lak.

Gebruiksaanwijzing: Goed schudden voor gebruik. De ondergrond moet schoon en droog zijn. Ook voor de NN03 Cleaner Fine geldt dat dit het beste kan worden aangebracht met een professionele (polijst) poetsmachine. Kijk bij stap 2A welke machine het meest geschikt is. Poets oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en overlap behandelde stukken. Gebruik een handspuit om tijdens het uitpoetsen water toe te voegen, gebruik niet te veel water zodat het bindmiddel tussen de polijstkorrels blijft.

Bijlagen

Polijsten
Polijsten
Wafelpad