Tips

Machinaal werken

Werken met een haakse (polijst) poetsmachine wint het altijd van met de hand poetsen. Polijsten en polishen (en waxen) gaat op deze manier effectiever en sneller. Met de hand komt u altijd kracht te kort. Kijk bij stap 2 voor meer advies over te gebruiken machines.

Per stap een nieuwe pad/schapenvacht

Gebruik voor elk polijst- en waxproduct nieuwe of schone pads en schapenvachten. Dit zorgt ervoor dat er geen producten door elkaar worden gebruikt en voorkomt vegen of vlekken op de gelcoat/laklaag.

Zuinig met polijstmiddel/polish/wax

Breng weinig polijstmiddel/polish/wax aan op de pad of poetsdoek, een druppel ter grootte van een euro is genoeg om een vierkante meter mee te behandelen. Voor een optimaal resultaat is het niet nodig om veel product te gebruiken, je staat onnodig lang te poetsen op oppervlakken en het resultaat blijft hetzelfde.

Gelcoat/laklaag bijhouden met Boatwash & Shine

Voor een langer glansresultaat is het verstandig de beschermende waxlaag op de gelcoat of laklaag te onderhouden met Boatwash & Shine, een shampoo met wax. Deze milde shampoo is te gebruiken in het vaarseizoen als onderhoudsmiddel die reinigt en de aangebrachte waxlaag langer intact houdt. 

Teakdek voorzichtig reinigen

Schrob het teakdek schoon met een zachte of middelharde bezem met veel water en een kleine hoeveelheid Teakclean. Schrob haaks op de nerven om te voorkomen dat de nerven open gaan staan voor vuil en vocht. Reinig uw teakdek nooit met een hogedrukspuit, hierdoor kunnen de deknaden stuk gaan en de houtnerven openstaan wat zorgt voor lekkages en snellere slijtage aan het dek.

Heeft u nog vragen, opmerkingen of tips neem gerust contact met ons op: info@nautanova.com

Bijlagen

Teak schoonmaken met Teakclean en Scotch Brite
Wasstraat schoonmaken met Pro Boatclean
Gelcoat polijsten met NN03 Polish Fine en haakse polijstmachine